// Passziválás

Jövőorientált passziválás

PROSEAL NP-300 termékünk egy olyan új passziváló szer, mely a kromát korlátozásra vonatkozó, mind a használt autókról szóló EU-irányelveknek, mind az RoHS-nek, teljesen megfelel.

Következésképpen a PROSEAL NP-300-zal egy olyan passziváló eljárást fejlesztettünk ki, amely továbbá még a nagyon magas korrózióvédelemmel szemben támasztott elvárásoknak is megfelel.

Az 1-es számú képen olyan csavaranyák láthatók, amelyek a DIN 50021 SS sóködtesztben 240 órát töltöttek, és amelyeket a TOPAS 3100 lúgos cianidmentes technológiánkkal horganyoztak, majd a PROSEAL NP-300 technológiánkkal passziváltak. A vonatkozó grafikán a rendszer fehérrozsda-állósága látható.

Azokon a cinkrétegeken, melyeket savas elektrolitokkal választottak le, szintén jelentősen javult a korrózióvédelem.

A 2-es számú képen 240 órás sóködteszt után láthatók a munkadarabok, a 2. grafika a teszt lefolyását mutatja.

A védelem mértéke tovább növelhető a SURFASEAL WL 150 lakkunkkal, melyet speciálisan az új passziválási technológiánkhoz fejlesztettünk ki. Ebben az esetben olyan védelmi értékek érhetőek el, melyek eddig csak a cinköntvényeknél voltak elérhetők.

Szívesen állunk rendelkezésükre további információkkal, műszaki tanácsadást végző mérnökeink is készséggel segítenek Önöknek.