// Bemutatkozás

PROSEAL XZ 130 – Hőálló kékpassziválás

Új, króm(VI)-mentes kékpassziváló szerünk, a PROSEAL XZ 130, a galvanikus úton leválasztott cinkrétegeken kék, fényes passzívréteget hoz létre, amely akár 200 °C feletti hőmérsékletnek is ellenáll.

Új, króm(VI)-mentes kékpassziváló szerünk, a PROSEAL XZ 130, a galvanikus úton leválasztott cinkrétegeken kék, fényes passzívréteget hoz létre, amely akár 200 °C feletti hőmérsékletnek is ellenáll. A passziváló eljárást szobahőmérsékleten végezzük, így energia-megtakarítás válik lehetővé. A kék színárnyalatot nagyon széles munkaterületen alacsony koncentrációnál: 3 – 7 l / 100 l érjük el. A passzivált rétegek korrózióállósága nagyon jó, amely 24 órás, 120 °C-os hőkezelést követően is megmarad. A hőállóságnak köszönhetően egy úgynevezett felülhorganyzott réteg keletkezik, a munkadarabokat egy munkamenetben horganyozhatjuk, passziválhatjuk és végül hőkezelhetjük.

Az illusztrációkon TOPAS 3100 lúgos technológiával horganyzott és PROSEAL XZ 130 eljárással passzivált csavarokat látunk, hőkezelés (5h, 230°C) előtt és után.