// ermékbemutató

SURFACLEAN 995 – borátmentes folyékony zsírtalanító

Boráttartalmú zsírtalanítókat gyakran használják alumínium vagy más alkáli-érzékeny színesfémek zsírtalanításához. A pufferhatás segítségével a borátok stabilizálják a zsírtalanító oldat pH-értékét, így védi az ipari nyersanyagokat mint sárgaréz vagy cinköntvények. Új ismeretek alapján bebizonyították, hogy a borátok reprodukciót károsító hatásúak, ezért a 8,5 %-nál nagyobb boráttartalmú készítményeket 2010.12.01-től GHS 08 szimbólummal kell ellátni. Ezen felül a nátriumtetraborátot és a bórsavat az Európai Vegyianyag-ügynökség feltette az SVHC-listára. A mi EKASIT- és SURFACLEAN-zsírtalanító termékeink nagyszámú alternatívát kínálnak, melyeket ezzel a jelzéssel nem kell ellátni.

Így SURFACLEAN 995 termékünk, mint mártó zsírtalanító alkalmas makacs szennyeződések eltávolítására, mint pl. polírpasztákra vagy megmunkálási olajokra. Polírozott alumínium és színesfém felületeket ez a tisztító nem támad meg. A SURFACLEAN 995 hidrofób réteget hagy maga után az alkatrészek felületén, melyet a galvanizálási folyamat hagyományos előkezelési sorában eltávolítunk egy további lépésben, egy enyhén lúgos zsírtalanítóval.

SURFACLEAN 995 termékünk alkalmazható még köztes tisztítószerként is további gépi megmunkálási szakaszok előtt. Mivel a tisztítószer sómentes, ezáltal nem marad vissza a felületen zavaró sómaradvány. A hidrofób réteg ráadásul megkönnyíti a szárítási folyamatot, és megvédi a korróziótól a munkadarabokat a köztes raktározás ideje alatt.

SURFACLEAN 995-ben használt tenzidek, a törvényi előírásoknak megfelelően, biológiailag lebomlók.