Discuri de șlefuire / inele de șlefuire / perii

Polírgyűrűk / polírkorongok / kefék

Ezek a termékek 1200 mm ø-ig minden szokásos méretben rendelhetők. Csak válogatott, tépésbiztos fonalból készült pamutszövetet dolgozunk fel. Ezt a csúcsminőséget vegyi eljárással továbbfokozzuk, miáltal polírkorongjaink teljesítménye és tartóssága jelentősen javul. Ezen kívül a polírpaszta vagy emulzió fogyasztása is csökken. Korongkonstrukciók sokaságával tudunk alkalmazkodni vevőink igényeihez, szükség esetén méretre is tudnunk szabni. Szizálkorongokat és szizálrost csomózott keféket természetes hosszúrostú alapanyagból készítünk illetve a legkülönbözőbb módokon impregnáljuk. És még egy különlegesség: mattításhoz legyezőlapos tárcsákat és lamellás korongokat gyártunk vlies-szálakból csiszolószemcsékkel.

Csiszoló gyűrűk, mattító korongok, mattító gyűrűk

Termékeink szintetikus vlies-szálakból készülnek csiszolószemcsékkel, melyeket különböző gyűrűkonstrukciókhoz használunk fel, alkalmasak finomcsiszoló- és sorjamentesítő munkálatokhoz, tisztító folyamatokhoz (lakk eltávolítására is) és finiselő munkafolyamatokhoz (tükörfényesítéshez és mattításhoz).

A vlies anyagokban található különböző csiszolószemcsék felhasználása lehetővé teszi a durvától indulva a nagyon finom felület elérését is. Legfőképpen piros alumíniumoxid-szemcsés vlies anyagokat alkalmazunk. A szürke vlies keményebb, élesebb szilíciumkarbid-szemcsét tartalmaz.

  1. A 002 = A 80, extra durvaságú, kb. 80-as szemcse
  2. A 004 = A 100, durva, kb. 100-as szemcse
  3. A 006 = A 180, közepes, kb. 180-as szemcse
  4. A 007 = A 280, finom, kb. 280-320-as szemcse
  1. S 004 = S 100, durva, kb. 100-as szemcse
  2. S 006 = S 180, közepes, kb. 180-as szemcse
  3. S 007 = S 400, finom, kb. 280-400-as szemcse
  4. S 008 = S 600, nagyon finom, kb. 500-600-as szemcse
  5. S 009 = ultra finom, kb. 900-as szemcse

A mattító korongok ill. a mattító hengerek sűrűségét és szilárdságát a lamellák száma határozza meg. Különleges felhasználású kefék esetében a lamellák számát kefénkét meg lehet határozni.

A következő szabvány-kiviteleket kínáljuk:

Keménység 5
- LD - alacsony sűrűség -> puha

Keménység 7
- MD – közepes sűrűség-> szabvány-kivitel

Keménység 8
- HD – magas sűrűség -> kemény

A 15 m/sec. kerületi sebességet ne lépjük át, mert a túlmelegedés hatására a vlies anyag maradványokat hagy, melyet csak további csiszolóeljárással tudunk eltávolítani. Minél alacsonyabb a fordulatszám, annál érdesebb a mattított felületkép. A magasabb felületi nyomás erősebb túlmelegedést okoz, és a korong idő előtti elhasználódását eredményezi.

Csiszolás és mattítás

V-csiszoló gyűrűk
Kombi-kefék
Mattító gyűrű hullámhatással W típus
Duplahajtású mattító gyűrű
Mattító korong P típus
Fabetétes mattító korongok
Mattító hullámhajtású gyűrűk
NC-mattító gyűrűk
NC-mattító gyűrűk
Mattító lapok
Vlies csiszolószalag-tekercsek
Kisméretű csiszoló- és polírozó eszközök

Polírozás-előkészítő munkálatok és kefék

Szizálgyűrűink és szizálkorongjaink kiválóan alkalmazhatók sorjamentesítő munkálatokhoz és a durvától a finom polírozási eljárásokig. A szizálszálakat az agávé növényből nyerik ki, és különböző szövetek előállításához dolgozzák fel. A lehető leghosszabb élettartam elérése érdekében csak olyan szövetet és zsinórt dolgozunk fel, amelyek hosszú szizalszálakból készülnek. Egyes gyűrűtípusok esetén a polírozási teljesítmény fokozása érdekében tiszta pamutszövetet is hozzáadunk. Impregnálások sokaságát kínáljuk, hogy növelni tudjuk az agresszivitást és az élettartamot, és annak érdekében is, hogy a polírozó anyagok felhordását hatékonyabbá tegyük.

Impregnálások Szín Keménység
D-25 színtelen nagyon puha és hajlékony, első sorban alumíniumhoz és sárgarézhez
SB zöld puha, könnyen tapadó, zsínórkefével együtt használjuk alumíniumhoz
D-35 sárga puhától közepesen keményig, minden fémhez
D-50 sárga közepesen kemény, minden fémhez
D-100 piros kemény, első sorban acélhoz és nemesacélhoz
SA narancs kemény, első sorban acélhoz és nemesacélhoz
SA/C kék nagyon kemény, acélhoz és nemesacélhoz
SA/C Extra lila extra kemény, magas agresszivitású, nemesacélhoz

Szizálkorongok és szizálgyűrűk

Szizál-hullámhajtású gyűrűk-SL
Szizál-hullámhajtású gyűrűk-NC 30
Szizál-hullámhajtású gyűrűk-NC 23
Sizál-ránchajtású gyűrűk MS rakott varrással
Szizál-hullámhajtású gyűrűk (kompakt)
NC-szizál-ránchajtású gyűrűk WP
NC-szizálgyűrűk D
Szizál-ránchajtású gyűrűk MS rakott varrással, 960 mm Ø
Szizál-ránchajtású gyűrűk MSL-P
NC-szizálgyűrűk
Szizál zsinórkefék
Fibrickefék

Polírozás és fényezés

A különböző minőségű pamutokból készült polírgyűrűknek és polírkorongoknak széles a felhasználási területe. Az agresszívebb előpolírozási munkálatoktól egészen a karcmentes fényezésig alkalmazhatóak. Költségkímélő polírozás, azaz elenyésző kopás mellett egyidejűleg jó polírozási eredményt elérni, ez fejlesztéseink célkitűzése. Pamutszövetünk, amely szigorúan meghatározott minőségben gyártott és folyamatosan ellenőrzött, garantálja a mindig kiváló polírozási eredményt. A tévedések, összecserélések elkerülése érdekében szövetanyagainkat nagyrészt különböző színű ismertetőszálakkal látjuk el. Termékeinknél a textil minden szála kb. 45 fokos szögben áll végeikkel kifelé. Ezáltal az idő előtti foszlást meg tudjuk akadályozni, és ez a megoldás egyenletes elhasználódást is garantál.

Variációk

A textiltípusok és gyűrűkonstrukciók nagyszámú kombinációja a finom politúrozási munkálatokra is alkalmassá teszi a nagy textilarányú kompakt gyűrűinket. Az agresszivitás és élettartam növelése érdekében az 1001 G, 5001 G illetve 1017 és 5001 Z pamutminőségeink különleges felületkezelést kapnak.

Az ezekből a szövetekből készült polírgyűrűink lényegesen stabilabbak és magasabb préselési nyomást is lehetővé tesznek. Kívülről bolyhosak a gyűrűk, miáltal kiválóan képesek felvenni a polírpasztákat és az emulziókat.

GSI - Utómunkálatokhoz

Az általunk kifejlesztett GSI nemesítési eljárás magas fényű polírozási tulajdonságot kölcsönöz a textileknek, és érezhetően növeli a kopásállóságot. A rövidebb megmunkálási idő és az ebből eredő lehetőség arra, hogy egyes polírozási állomásokat megtakarítsunk, költségcsökkentő tényezők a felhasználási folyamatban. Igény szerint megoldást kínálunk arra is, hogy polírgyűrűink felületét érdesítsük, amennyiben a bedolgozási időt csökkenteni szeretnénk. Így nagy teljesítményű gyűrűink, köszönhetően a számtalan konstrukciós és kiviteli variációnak, mind síkfelületű mind mintázott munkadarabhoz kiválóan alkalmasak.

Polírkorongok és polírgyűrűk

Hullámhajtású gyűrűk
Ránchajtású gyűrűk (standard)
Ránchajtású gyűrűk, W hajtás
Ránchajtású gyűrűk, vékony ráncolással
Ránchajtású gyűrűk GSI nemesítéssel
Ránchajtású gyűrűk, 2-szeres hajtással
NC-Ringe
NC-gyűrűk GSI nemesítéssel
NC-gyűrűk GSI nemesítéssel
Rakott varrású gyűrűk
Polírkorongok
Polírkészlet Ø 200 mm és kisebb átmérőjű gyűrűkből