Anoden / Chemikalien

Tartozékok

Elektrolitok vizsgálatára szolgáló hull-cellák

Hull-cellát akkor alkalmazunk a galvántechnikában, ha gyakorlati kísérletet végzünk illetve, ha galvanikus elektrolitot vizsgálunk DIN 50957 szerint. A különleges geometriai formának köszönhetően viszonylag egyszerűen megvalósítható, hogy a leválasztott réteg tulajdonságait az áramsűrűségtől függően megvizsgálhassuk.

Egy hull-cella felépítése trapézformájú, ezáltal az anód és katód közötti távolság változik. Ennek a különlegességnek köszönhetően az anód és katód közötti áramsűrűség is változik, így a mindkét elektróda közötti legkisebb távolság esetén a legmagasabb áramsűrűség, a legnagyobb távolságnál a legkisebb áramsűrűség jön létre (lásd 1. ábra).

Ez az áramsűrűségi elosztás nem lineáris, csökkenő távolság felé gyorsabban növekszik.

A hull-cellákat a gyakorlatban különböző változatokban gyártanak, leggyakrabban 250 ml-es, ritkábban használunk 1000 ml-est.

Léteznek egyszerű cellák tartozékok nélkül, de vannak olyan cellák is, amelyek légbefúvásosak, mechanikus kádmozgatásúak és/vagy integrált vízfürdősek, hogy a teszt folyamán a kád munkahőmérsékletét egyenletesen tartsák.

Tartozékkínálatunkban szerepelnek olyan gyakorlatban kipróbált saját gyártású modellek különböző kivitelben, melyek lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy helyben viszonylag egyszerűen megoldhassa bármely típusú galvanikus elektrolit vizsgálatát.

Természetesen kínálunk továbbá megfelelő miniatűr-anódokat hull-cellákhoz minden, a galvántechnikában megszokott fémből valamint hull-cella tesztlemezeket cinkbevonatú acélból és polírozott sárgaréz-kivitelben, védőfóliával ellátva, és megfelelő labor-egyenirányítókat.